Om oss

Orten Industries skapades för att ta vara på den kraft som finns runt om i våra förorter

Vi känner att entreprenörskapet är en stor möjliggörare för att förlösa den positiva kraften och hungern som existerar. Att frigöra idéer och skapa lokala produkter, tjänster, och lösningar som gynnar alla som lever i och besöker städer med förorten som kärnan i det hela. Vårt fokus inom Orten Industries är idag Stockholm men ser givetvis behov och möjligheter av framgångsrikt entreprenörskap och inkludering i andra storstäder. Potentialen används inte fullt ut just nu oavsett var i landet vi befinner oss. Det känner vi och många med oss. Utöver affärsnytta genom våra lokala produkter, tjänster och lösningar så genererar vi skön samhällsnytta. Vi vill vara en ledande förebild i näringslivet för hur vi förenar samhällsnytta med affärsnytta. Orten Industries ska helt göra det enkelt för alla att göra smarta och goda val och samtidigt skapa arbetstillfällen där de behövs som mest; i förorterna. Det är en viktig pusselbit i att skapa inkluderade städer tycker vi.

 

I maj 2015 lanserades vår allra första produkt, Ortens vatten, här i Stockholm. Det är ett lokalt filtrerat och buteljerat flaskvatten. Därför är det både renare än kranvatten och grönare än traditionellt flaskvatten. Hur kan vi påstå att ett flaskvatten kan vara smart? Vi tycker, som många andra, att flaskvatten marknaden INTE är så SMART just nu. Vi konsumerar hundratals miljoner liter flaskvatten som i de flesta fall transporterats långa sträckor trots att vi har ett rent och friskt kranvatten. Lokalt! Och trots den stora bristen på rent vatten i världen. Det känns onödigt, ohållbart och faktiskt riktigt korkat!

 

Med Ortens vatten vill vi ta tillvara på det lokala och skapa något bättre. Något smartare. Vi vill inte öka marknaden för flaskvatten men vi vill vara med och förändra den. Ibland behövs verkligen vatten på flaska. Oftast när vi är på språng. Då ska Ortens vatten på flaska vara det självklara valet. I många andra fall duger det riktigt bra med vårt fina kranvatten. Då är det bara att öppna kranen och njuta. Antingen med våra glasflasklösningar eller med era egna lösningar. Kan vi, med Ortens vatten, inspirera och stötta människor till att ta steg till ett smartare sätt att dricka vatten och samtidigt skapa inkluderande städer så fyller vi en viktig roll som världen verkligen behöver. Det är just det vi törstar efter och vill bidra med!